28 februari 2006

Kattbloggande

Rödfräs gillade att vara bloggkändis, han spann massor när han satt och betraktade sej själv på Elisabets blogg. Det var spännande att spana in den röde kollegan på Rödluvans blogg också, innan han tappade intresset och gick för att knapra kattkulor och spana på småfåglar.

Ibland undrar man lite vad de tänker på. Om han fattar att det var han själv på bilden eller om han tror att det bara är en annan katt? De lär sej ju efter ett tag att katten i spegeln inte är riktig, men förstår de att det är en bild av dem själva?

Nattkatten, som gärna ser på teve med oss, kan se tvådimensionellt (tvärtom vad forskare säger som påstår att djur bara ser i 3D) och han känner igen stillbilder på katter. Han blev rädd för en bild på sej själv när vi visade den på teven, han trodde att det var en annan, jättestor katt. Om han fick se den bilden några gånger, skulle han känna igen sej själv? Eller hur uppfattar de sej själva? Vet de hur de ser ut?


3 Comments:

Blogger Elisabet. said...

Så trevligt att han får se sig själv lite .. du kan ju variera kompotten med att visa honom bilderna på herr och fru Undulat, ja, jag menar ..., om han är hungrig eller så.

28 februari, 2006 16:26  
Blogger eline said...

Vi köpte en fågelfilm för katter till mammas katter, men provade den på våra också. De satt och slog på tvn och hoppade upp och kollade, komiskt nog, bakom tvn. :)

01 mars, 2006 13:59  
Blogger fenix said...

Elisabet, ska jag fresta honom med birdie nam-nam? ;)

Rödluvan, ja att det rör sej är förstås spännande, men Nattkatten kollar faktiskt extra uppmärksamt när han ser andra kattdjur! Så nånting känner han igen, om det är formen eller rörelsemönstret låter jag vara osagt. Men som sagt kan han alltså även se katter på stillbilder så han är lite fascinerande. :)

Esteban, testade en gång en sån specialfilm, fast då gillar våra Animal Planet bättre. :) Däremot jagar de gärna muspekaren på skärmarna. :D

01 mars, 2006 22:25  

Skicka en kommentar

<< Home