28 november 2005

Kattens Dag

Halleluja! Tänk så bra att Stora Expressen hjälper oss att ta reda på vad katten säger, och rapar upp de vanligaste och mest lätt-tolkade exemplen någonsin!

Fast förresten ska jag inte bli irriterad. Alltför många skaffar sej katt utan att ha en aning om hur en katt egentligen fungerar eller kommunicerar. De har ett hus, alltså ska man ha en katt. Den behöver väl bara en matskål ändå. Vadå kattlåda? Nä usch sånt får den göra ute. Jag skiter i att vi bor i ett bostadsområde fullt med elaka ungar och djurplågare och dessutom är omringat av vägar där folk gärna kör över både en och två katter om dagen. Oj, Misse kommer inte hem buhuuuu bäst vi skaffar en ny. Cirkeln upprepas.

Eller såna som inte fattar att katter är vanedjur, som avskyr förändringar och avlivar den för att den börjar kissa utanför lådan och de inte fattar att det är en markering. Nä, det är ju bara jävelskap förstås. Eller så är dem lömsk, för vet du den började ju bitas på slutet, helt oprovocerat! Måste var nåt fel i huvet på den. Men grannen har fått en femte kull det här året så vi kan bara hämta en om vi vill ha.


Usch jag blir så matt och ledsen och förtvivlad. Det är vanliga Svenssons som tänker såhär. Och om en katt kostar en krona tassen, eller en tjuga, eller en hundralapp, då kommer det aldrig nånsin att bli bättre. "Det är ju bara en katt"... :(