16 juli 2006

Svensson Svensson

Som sagt, vilka Svenssons vi har blivit. Villa, Volvo kombi (med gravid-fru-buckla), barn på väg... (ingen vovve i och för sej, fast jag skojar om att vi borde ha två rottweilers som heter Satan och Lucifer). Icakort har vi haft länge. Hur mycket vuxenpoäng har vi nu lyckats skrapa ihop?

Villan är sketastor. Den bor i ett villaområde i en liten by strax utanför ett samhälle som inte ligger nära Stora Stan. Det vill säga, den bor precis där jag vill bo. Vi kommer få sju rum fördelade på 190 kvadrat att bre ut oss på, en lagom stor och lättskött tomt och en bastu ifall andan faller på. Inte för att jag är så förtjust i elbastu, men en kall vinterdag kanske jag uppskattar den fast den är i storlek större duschkabin. Eller så lägger jag mej i bubbelbadet istället, hehe.

Katterna kan få eget rum, och de kommer älska att springa upp och ner i trappan. Dessutom ska de få ett uterum och innätad altan. I trädgården får man lätt plats med en plaskpool, sandlåda, gungställning och kubb- eller krocketspel, samtidigt. Det är inte så jättemycket insyn som man först tror, och även om vi skulle föredragit att bo lite mer lantligt så har villaområden sina fördelar de också. Lekkamrater, bredband och grannsamverkan.

Det är ju nästan för äckligt bra för att vara sant. Men papperen är redan påskrivna av säljarna och lånet ordnat. Vi ska vigga mäklare för att sälja bostadsrätt och deala fram ett bra pris från flyttfirma. Sen tar vi vårt pick och pack och bebis och flyttar ifrån luftföroreningar, biltullselände, förorten och tunnelbaneångest. Inget mer timmespendlande till jobbet, inga fler rökande grannar på balkongen under, ingen mer trängsel i centrum.

Hej landet, här kommer vi!

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Grattis! Hoppas ni kommer trivas.

17 juli, 2006 09:45  
Blogger qi said...

Fantastiskt fenix! Vad roligt! Katterna kommer att älska det. Fast det där med eget rum till dem... dom kommer att anse att hela villan är deras och ni andra är inneboende som kommer och går ibland! Tror jag i alla fall... ;-)

17 juli, 2006 10:49  
Blogger fenix said...

Chris,
Jag är alldeles övertygad om att vi kommer göra det :) Vi längtar!


Qi,
Klart de gör ;) Så funkar det ju nu, vi är bara tjänare som servar med lådsanering och mat. :)
Det med eget rum är för att de ska få ett rum där de får leka och klösa på allt som finns just där, ett riktigt kattrum, men hyllor och klösmöbler och skojiga saker.
Sen kommer de förstås leka överallt annars också, men det är roligt att ha ytan att göra detta på. :)

21 juli, 2006 00:25  

Skicka en kommentar

<< Home